May 25, 2023

Cum îți alegi un fotograf de nuntă?

Nunta, un eveniment pe cât de așteptat, pe atât de stresant. Îți dorești ca invitații să fie mulțumiți, dar și serviciile pe care le alegi să nu dezamăgească, de aceea alegerea fotografului este importantă. La ce să fii atent când alegi fotograful?

1. Site-ul

Site-ul și profilele de social media ale fotografului sau ale echipei pe care o alegi trebuie să inspire încredere, să fie detaliate, să îți arate portofoliul și să-ți prezinte componența echipei. Dacă o firmă are foarte mulți fotografi și videografi în portofoliu trebuie să te asiguri că pozele pe care ți le arată sunt realizate de cei care vor fi prezenți la evenimentul tău.

În echipa Lemon Photos suntem doi fotografi, Cătălina și Andrei. Noi cochetăm și cu videografia, de aceea putem oferi și video-uri artistice, care transmit emoții. Lucrăm aproape întotdeauna împreună pentru a putea surprinde cadre diferite la evenimentele dvs.

2. Comunicarea

E foarte important să poți vorbi cu fotograful tău. Fie că faceți ședințe pe Zoom sau vă vedeți față în față, trebuie să simți că poți să-i pui întrebări fără să fii judecat. Fotograful, la fel ca tine, trebuie să fie implicat 100% pentru ca evenimentul să fie unul frumos și surprins cu naturalețe, fără a incomoda invitații, dar în așa fel încât să surprindă esența acestuia.

3. Portofoliu

Trebuie să-ți placă pozele realizate de fotograful pe care îl alegi, dar să fii conștient că fiecare eveniment e unic și asta se va vedea. Stilul fotografului se va observa în pozele pe care le realizează, de aceea trebuie să-ți dai seama dacă preferi pe cineva care are tendința de a edita excesiv pozele și a crea povești suprarealiste din acestea sau pe cineva care preferă să vă surprindă esența și naturalețea momentelor. Noi, la Lemon Photos, ne axăm pe documentarea evenimentelor, dar suntem suficienți de flexibili încât să experimentăm, cu cei care își doresc ședințe foto inedite, în diferite tehnici (dublă expunere, unghiuri inedite, jocuri de umbre și lumini).

4. Prețul

Pare un subiect tabu. Am oscilat dacă să-l includ în această listă. Am ales să o fac pentru că e un criteriu important ca oricare altul. Fotografia e un domeniu creativ, cu o piață liberă. “În economie, o piață liberă este un sistem în care prețurile pentru bunuri și servicii sunt determinate de piața deschisă și de consumatori. Într-o piață liberă, legile și forțele cererii și ofertei sunt libere de orice intervenție a unui guvern sau a unei alte autorități”.

Astfel, fiecare prestator își stabilește propriul preț, luând în calcul cheltuielile pe care le are, volumul de muncă, dar și disponibilitatea. Sunt fotografi extrem de cunoscuți, foarte scumpi, tocmai pentru că au cereri multe și nu pot fi prezenți peste tot, de aceea trebuie să aleagă cuplul care e dispus să oferă primul suma „cea mare”. Asta nu înseamnă că dacă un fotograf are prețuri de 800 de euro, nu de 1300, este mai puțin bun. Mai importante decât prețul sunt portofoliul și conexiunea pe care o ai cu fotografii. Ține minte: fotografii sunt oameni! Au nevoie să înțeleagă ce îți dorești indiferent de prețul pe care îl au.

5. Calitate

Puneți accentul pe calitate, nu cantitate! În vremurile noastre oricum se fac poze cu telefonul, cantitate veți avea oricum de la prietenii și rudele invitate la eveniment. Nu e recomandat să lăsați doar în seama rudelor sau în seama „unui prieten bun” să vă facă pozele, chiar dacă are un aparat de fotografiat. În ciuda mitului, nu aparatul face pozele, ci fotograful! E de preferat să ai 1000 de fotografii pe care le poți printa și în care fețele oamenilor sunt bine expuse (nu întunecate sau atât de luminoase încât nu li se disting trăsăturile), decât 10.000 în care fețele sunt blurate, neclare și nu pot fi printate.

Pentru a discuta ne puteți contacta +40 762 270 427. Suntem dornici să răspundem tuturor întrebărilor pe care le aveți.

RECENT POSTS

    Leave a comment